VRIJDAG 22.07                                   KANTL 17:00

Jeroen Theunissen------------------------------ auteur

Raf Walschaerts-----------------------------cabaretier

-----------------------------------------------TICKETS

_______________________________________________________________________

Op 22 juli 2022 zijn Jeroen Theunissen en Raf Walschaerts te gast bij Literair Zomerlief, een zomers programma tijdens de Gentse Feesten in de KANTL.

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan daarover met elkaar in gesprek en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer, en alles wat komt aanwaaien.

Jeroen Theunissen (1977) publiceerde drie dichtbundels en verscheidene prozawerken. Zijn in 2013 verschenen familieroman 'De omwegen' leverde hem lovende kritieken op en belandde op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Voor de bundel 'Hier woon je' kreeg hij de Herman de Coninck Publieksprijs 2016 en met de roman 'Jouw huid' stond hij op de longlist van de BookSpot Literatuurprijs 2018. In mei 2022 verscheen bij De bezige Bij 'Ik = Cartograaf', zijn elfde boek, waarin Theunissen zich wandelend en mijmerend een weg baant door de verhalen die Europa rijk is, en zo poogt zijn eigen leven te begrijpen.

→ → Jeroen brengt twee gedichten van Wislawa Szymborska mee.


Raf Walschaerts (1965) is niet alleen cabaretier, singer/songwriter en verhalenverteller; hij is ook een schrijver van gevoelige en aangrijpende verhalen. Al 35  jaar maakt hij samen met zijn broer Mich deel uit van het gevierde tweemans theaterteam Kommil Foo.

→ → Raf leest een fragment uit De herinnerde soldaat van Anjet Daanje.


foto links Jeroen Theunissen © Stephan Vanfleteren

foto rechts Raf Walschaerts © Radio1