ZATERDAG 23.07                               KANTL 17:00

Sien Volders------------------------------------- auteur

Thomas Heerma van Voss----------------------auteur

-----------------------------------------------TICKETS

_______________________________________________________________________

Op 23 juli zijn Sien Volders en Thomas Heerma van Voss te gast bij Literair Zomerlief, een zomers programma tijdens de Gentse Feesten in de KANTL.

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer (in dit geval ook een schrijver) brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan daarover met elkaar in gesprek en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer, en alles wat komt aanwaaien.

Sien Volders (1983) studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Haar debuutroman 'Noord' (2017) werd lovend ontvangen door de pers en genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Uil en de ANV Debutantenprijs. In 2021 werd haar roman 'Oogst' genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Sien Volders woont en werkt in Gent.

→ → Voor Literair Zomerlief twijfelt Sien nog tussen een fragment uit Eerste Liefde of Vaders en zonen van Ivan Toergenjev.


Thomas Heerma van Voss (Amsterdam,1990) bracht onder andere de romans Stern en Condities uit. Ook schrijft hij essays, artikelen en korte verhalen. Deze april verscheen Passagiers / Achterblijvers, zijn tweede bundel korte verhalen. Zowel de Volkskrant, het NRC Handelsblad als collega A.F.Th. van der Heijden noemden hem 'een van de grootste literaire talenten'.

→ → Thomas koos een fragment uit Bleek vuur van Vladimir Nabokov.


foto links Sien Volders © Lieve Blancquaert

foto rechts Thomas Heerma van Voss